KELETI ÉS NYUGATI TEHERAUTÓ ALKATRÉSZEK ÉS FELSZERELÉSI CIKKEK! 

Légfékcsövek, csatlakozók

66termék
 

A légfékrendszer csövei és csatlakozói kulcsfontosságú részei a tehergépjárművek fékrendszerének. Ezek az alkatrészek biztosítják a légnyomásos fékrendszeren keresztül a fékhatást a teherautó fékeinél. Az alábbiakban található egy általános leírás a légfékcsövekről és csatlakozókról:

Légfékcsövek:

 1. Anyag:

  • A légfékcsövek általában gumiból vagy más rugalmas anyagból készülnek, amely ellenáll a légnyomásnak és a környezeti hatásoknak.
 2. Méretek és Átmérők:

  • A légfékcsövek különböző méretűek lehetnek, és azok átmérője a használati területtől és az alkalmazott légfékrendszer típusától függ.
 3. Rétegek és Erősítések:

  • A légfékcsövek gyakran többrétegű kialakítással rendelkeznek, amelyek között acélhuzalok erősítik a csövet. Ez növeli a tartósságot és a nyomásállóságot.
 4. Csatlakozók:

  • A légfékcsövek mindkét végén csatlakozókkal rendelkeznek, amelyek lehetnek fémtömlők vagy gumicsatlakozók, és ezek illeszkednek a jármű fékrendszeréhez.

Légfékcsatlakozók:

 1. Csatlakozó Típusok:

  • A légfékrendszerben különböző típusú csatlakozókat alkalmaznak, például Push-to-Connect, Snap-to-Connect, vagy Screw-to-Connect típusok.
 2. Anyag:

  • A csatlakozók általában fémből, például rézből, alumíniumból vagy más erős anyagból készülnek, amelyek ellenállnak a korróziónak és a környezeti hatásoknak.
 3. Szorítórendszerek:

  • A csatlakozók gyakran rendelkeznek szorítórendszerrel, például rugóval vagy szeleppel, amely biztosítja a légzáró illeszkedést és csökkenti a légnyomásveszteséget.
 4. Tömítőanyagok:

  • A csatlakozókban található tömítőanyagoknak ellenállniuk kell a kémiai hatásoknak és a magas nyomásnak. Gyakran használnak neoprén, nitril vagy egyéb gumitömítéseket.
 5. Gyorscsatlakozók:

  • A gyorscsatlakozók lehetővé teszik a gyors és egyszerű csatlakoztatást és leválasztást, ami kényelmes és hatékony a karbantartási vagy javítási munkák során.

Fontos, hogy a légfékcsöveket és csatlakozókat a gyártó előírásainak megfelelően válasszák ki és telepítsék, mivel a hibás vagy nem megfelelő légfékrendszer alkatrészek súlyos balesetekhez vezethetnek. Az alkatrészek állapotának és a rendszer rendszeres ellenőrzése kiemelten fontos a járműbiztonság érdekében.